Voorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Parketgroothandel Velsen

Transport

Kosten per palletplaats: 1. € 55,00 2. € 85,00 3. € 135,00 4. € 160,00. Bij levering op een particulier adres, tegen meerprijs van € 50,00 worden de goederen zo dicht mogelijk tot aan de eerste deur geleverd. Levering uitsluitend op begane grond. Particuliere adressen dienen goed bereikbaar te zijn voor de transporteur.

Goederen ontvangst

Bij levering/afhalen van de goederen dienen deze te worden gecontroleerd op juistheid, hoeveelheid, vochtigheid en eventuele beschadigingen. Bij afwijkingen neemt u dan direct contact met ons op, zodat bij eventuele reclamaties geen onduidelijkheden ontstaan.

Na plaatsing kunnen wij behoudens niet zichtbare technische gebreken geen reclamaties aanvaarden.

Parketgroothandel Velsen is maximaal aansprakelijk voor het geleverde product zoals omschreven in de algemene leveringsvoorwaarden. Bij een gegronde klacht zorgt PGV binnen redelijk termijn voor vervangend materiaal. Na montage heeft u de vloer in zijn hoedanigheid geaccepteerd en vervalt behoudens niet zichtbare technische gebreken elke vorm van garantie.

Wij adviseren om de producten direct na binnenkomst in een geacclimatiseerde ruimte op te slaan. Hout en materialen kunnen onder invloed van sterk wisselende relatieve luchtvochtigheid en temperatuurverschillen dusdanig reageren dat deze kunnen gaan krimpen, uitzetten en scheuren. Hierop kan geen garantie worden gegeven. Bij twijfel over het geleverde product deze niet installeren maar direct contact opnemen met Parketgroothandel Velsen, wij komen dan z.s.m. op locatie langs om het product te beoordelen.

Indien u een bewerkt product heeft gekocht dient deze uitsluitend met Ciranova onderhoudsmiddelen te worden behandeld, dit is noodzakelijk voor de garantie. In verband met de chemische droging van de afwerklaag mag de vloer de eerste 2 à 3 weken niet met water in aanraking komen. Ook het schuiven met zware meubels i.v.m. het uitharden van de beschermlaag moet worden voorkomen. Heeft de vloer af fabriek 1 afwerklaag, dan zal na montage van de vloer deze een 2e beschermlaag nodig hebben.

Klimaatbeheersing

Hout reageert op de verandering in luchtvochtigheid. Voor een stabiele vloer moet de luchtvochtigheid tussen de 45-60% blijven, ideaal is 55%. Wanneer het hout te veel vocht opneemt zet het uit, bij een te lage luchtvochtigheid krimpt deze. Mogelijk bollingen of droogtescheurtjes tot gevolg. Met behulp van een hygrometer is dit te controleren en met een ontvochtiger of bevochtiger kunt u de luchtvochtigheid op peil te houden. Bij een kruipruimte is een goed werkende ventilatie van essentieel belang.

Vloerverwarming

Bij gebruik van vloerverwarming dient deze ruim voor en tijdens plaatsing te zijn uitgeschakeld. Na plaatsing mag de verwarming 1 graad per dag langzaam worden verhoogd. Een luchtbevochtiger tijdens de wintermaanden is noodzakelijk i.c.m. met vloerverwarming. Geef voor de aanleg van de vloerverwarming bij de leverancier aan dat er een houten vloer geplaatst wordt, dit i.v.m. de te volgen protocollen w.b.t. de diepte en afstand van de verwarming en maximale contacttemperatuur van 30 C met de ondervloer van het parket.

Garantie

Op de door PGV geleverde producten zit 1 jaar volledige fabrieksgarantie. Deze garantie beperkt zich tot niet zichtbare technische gebreken. Beschadigingen, verkleuringen, nalatig onderhoud, geen klimaatbeheersing, niet volgen van stookprotocol vloerverwarming, plaatsing zonder gebruik van de door ons voorgeschreven materialen, alsmede zichtbare technische gebreken na montage, vormen geen onderdeel van de garantie.

In geval van een onafhankelijk onderzoek van inspectiebureau Muboma naar de oorzaak van een ontstane situatie, confirmeren en handelen wij ons naar de uitslag van het onderzoek. De onderzoekskosten zijn bij technisch gebrek voor rekening van PGV en bij overige oorzaak voor rekening van de afnemer.

Prijzen

Alle genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW af fabriek.

Levering/betalingscondities

De eerste 3 zendingen worden na vooruitbetaling geleverd, waarna een kredietscan kan uitmaken of er bij volgende bestellingen een betalingstermijn van 14 dagen netto kan worden vrijgegeven.

Bij het herhaaldelijk niet nakomen van de afgesproken betalingstermijn kan PGV besluiten uitsluitend weer leveringen op vooruitbetaling te doen.

Bij opdracht verklaart u zich akkoord en in het bezit te zijn van deze voorwaarden.